Schmittel együtt bukik a Fidesz?

A hvg kutatásai szerint erős a gyanú, hogy Schmitt Pál lopta a doktori disszertációját. A 215 oldalas dokumentumból 180 oldal egy bolgár sportdiplomata munkájának tükörfordítása.

A vádakra reagálva a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében elutasította a plagizálást, mondván, hogy Schmitt együtt dolgozta ki az anyagot Nikolaj Georgievvel.

A labda fel volt adva, a hvg gyorsan le is csapta, s interjút készítettek a már elhunyt Georgiev lányával, aki kizártnak tartja, hogy édesapja együtt dolgozott volna a köztársasági elnökkel.

Közben idehaza egyre több szervezet, a bulvárkacsának minősített plágiumügy kivizsgálását sürgeti. Ha bebizonyosodnak a vádak, Schmitt Pál nem csak a doktori címét de még az elnöki székét is elveszítheti. A vihar előtti csend is ezt bizonyítja, miközben minden egyes perccel kínosabbá válik a hallgatás.

A köztársasági elnök akár magával is ránthatja a Fideszt, mert ha botrányosan távozik a közéletből, akkor tovább rontja Orbánék amúgy is viharvert hitelességét.

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalo.blog.hu/api/trackback/id/tr113570901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása