Demokrata vizionálás

Január 28-án tartja első kongresszusát a Gyurcsány párt. A "félparlamenti" Demokratikus Koalíció, az etikai, fegyelmi és gazdasági elvek meghatározása mellett közösen vitatja meg a párt politikai irányvonalát.

Itt szoba kerül, hogy milyen kormányzati teendőik lesznek Orbán után. Tehát Gyurcsány újra országvezető szerepbe akar kerülni. Jelenleg egyértelmű, hogy az exminiszterelnök személyesen már nem nyerhet választást, ezért erre a szerepre egyre többen Bajnait látják esélyesnek.

Újra fájni fog

A mai konferenciájukon Gyurcsány arról beszélt, hogy az Orbánt követő rendszerváltással még nem fogunk jobban élni, sőt, fájni fog a változás. Szerinte szerkezeti változásokra van szükség a gazdaságban, az egészségügyben és az oktatásban. Nem szabad azt várni, hogy nemzetközi szervezetek döntsenek Magyarország jövőjéről. A problémát a magyaroknak kell megoldaniuk, de úgy, hogy ne kergessék illúziókba a lakosságot.

Visszaemlékezve a Gyurcsány kormány éveire, mindez igen ironikusan hangzik.
Feltételezem, hogy a kongresszusig új politikát nem fognak kitalálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://politizalo.blog.hu/api/trackback/id/tr463549029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása